18-24 Nisan DAX ve Petrol

yazar:

kategori:

Malesef halen petrol zirvesinden net kesin resmi sonuclar aciklanmadi, bana göre  Opec´in gayri resmi haber ajansi olan reuters´ten gelen  söylenti haberler disinda haber yok.

PETROL URETIMI

Sözde Suudiler kesinti icin herkez uygularsa uygularim sartini yeniden kosmus gerci yukaridaki grafikte sizinde gördügünüz gibi Opec üyeleri ilk 4 te sadece Suudiler´larak varlar.

Suudilerin herkez uygularsa sartinin altinda yatan gercek ise Iran´dir.Önceleri defalarca yazdim suan IRAN ile resmen aciklanmasada gayri resmi bir savas sürdürüyorlar.Bu yüzden her iki tarafta birbirine zit aciklamalar yapiyor.

Saudi-Arabien, Katar, Venezuella ve Russland bildiginiz gibi Subat´ta üretimi artirmama konusunda gayri resmi anlasmislardi.Simdi reuters haber ajansina göre Ocak üretim verilerini ekim ayina kadar artirmama karari almaya calisiyorlar diye ögleden önce haber gecmistir.

Sonucsuz zirvenin dagilmasi fiyatlara olumsuz yansir, lakin iran katilmasa bile diger ülkeler üretim dondurma karari alirsa fiyatlara olumlu yansir.

Ama kisada iran katilmiyor diye olumsuz olur ama asiri yansimadan alim firsati olarak kullanilir yükselis sürer.Ama önce kesin sonuclari görmemiz gerek.Insallah kesin sonuclar geldigi an yorumlayacagim ama suanki haber akisina göre herhangi bir degisiklik yok.

dax1

Petrol zirvesinden kesin sonuclar cikmadan DAX yorumlamada zor olsada teknik acidan bakildiginda DAX gecen hafta gördügü zirvenin 1 tik üzerine cikmali bana göre en ideal yer 10170-10220(200 gün ort) puan arasidir.

Insallah oraya zaten short koymustuk aynen gecerli, asagida ise 9985 puan longlar icin stop yeri olarak görünmeli ama bu hafta 9800 veya 9750 puani asagiya kiracagini bek sanmiyorum.Bu yüzden 9760 puandaki long emride aynen gecerlidir.

Yarin sabah her sabah oldugu gibi insallah gene bülten yollayacagim malum artik anlik cekiyorum, yarin yeniden 10080 puani test edip 10010 gitgeli calisabilir.10000 puan asagiya kirilmadikca yön yukaridir..Simdi herkez gibi petrol zirvesinin resmi aciklamasini bekleyip yorumlarimi hemen aninda insallah sizlere bildiririm.