Anlaşma sonrası Piyasayı ne yüksetecek ?

yazar:

kategori:

Piyasalari son ay ve haftalarda yükseten CIN ile ABD arasindaki anlasma beklentisi idi, simdi sözde ön anlasma konusunda anlastilar.

Beklenti piyasa acisindan gerceklesmis oldu, artik piyasayi ne yukari götürecek.

Piyasayi yukariya tasiyacak nedene gecmeden varilan anlasmada halen bilinmezler cok öncede iki ülke arasinda varilan anlasmalarda CIN liler sözlerinde durmamisti.

Malum öncede CIN liler ABD den fazla tarim ürünleri alacakti ama Brazilyada ayni ürün daha ucuzken neden ABD den alacaklar.

Ayrica CIN kisisel haklari koruma icin harekete gecti ama ne Kadar bu uygulamaya sokulacak.

Kisaca varilan sözlü anlasma uygulanabilecekmi büyük soru isareti var.

Diger taraftan bu varilan anlasma sözde ön anlasma asil büyük anlasma icin görüsmeler yeni baslayacak bu görüsmeler sirasinda yeniden sertlesmeler yeni vergi getirimleride olacaktir.

Yoksa bu sözde anlasma sadece kismi vergi azatilmasi demek yoksa vergilerin büyük kismi halen duruyor ve yenileri icin pazarlik yeniden baslayacak.

ABD ise ayni zamanda secim yili subat basinda eyaletlerde aday secimleri basliyor Trump populer konusma ve tweetlerin paylasimi artacaktir.

Tüm bu olumsuzluklara ragmen sahsen piyasada ciddi satis yiyecegini düsünmüyorum en azindan 1 ceyrek 2020 de olmayacaktir.

En önemli sebep ise  ABD Federal Reserve  yani FED tir, cünkü likidite darboğazlarının ortadan kaldırılması amacıyla repo islemlerinde  kısa vadeli devlet tahvili alımı, milyarlarca Dolarin piyasaya pompalanmaktadır ve bu da piyasanin geneline destekleyici bir etkiye sahiptir.

Ayni sekilde AMB ve Japon merkez bankasininda Benzer sekilde piyasaya para pompalamalari diger taraftan önceki yazilarimda yazdigim sebebler piyasanin ilk ceyrek hatta duruma göre 2. ceyrekte bile koruyacaktir.

Tabi bu hic düsmeyecek demek degil kar satislari heran her dönem gelebilir sonucta büyük yatirimci kazancini müsterilerine geri vermek zorundadir.Ama geri cekilmeler simdilik alim firsatiridir.