DAX 13100 puana gidecek

yazar:

kategori:

Alman Borsa endeksti 15 Ekim´de 12500 direncini yukari kirmasi ile baslayan yükseliste belirledigim ilk hedef olan 13100 puana dogru hareketini sürdürüyor.

Her ne kadar son gunlerdeki yükselislerin atesi daha cikmamis olsada, önemli olan kisa vadede 12660 puanin üzerinde seyretmesidir 12660 puanin üzerinde durdukca hedefi 13100 puan olamaya devam edecektir.

Suan küresel sirketler cirolarini acikladigi gibi DAX sirketleride acikliyor.Ilk SAP verisini acikladi beklenende iyi geldi.Bugun BASF ve DAIMLER verilerini acikladilar simdilik sirket verisi yönunden sorun cikmadi.

ABD ve CIN arasindaki cekismede Kasim basina kadar bir gelisme olmasini beklemiyorum.Zaten Trump ta son gunlerde bu konuda hic paylasim yapmiyor.

Ilginc olan ABD ile CIN arasindaki kavgada Avrupa da Almanya disindaki ülkelerin faylandigidir.Almanya icin iki ülkenin anlasmasi gerekmektedir, cünkü Alman sirketleri her iki ülke ilede icli disli olmus durumdalar.

BREXIT konusunda ise yatirimcilar artik aliskanlik yapti piyasaya olumsuz etkisi olmayacaktir.Her iki tarafta anlasmasiz bosanma istemiyor.Ingiliz parlemontosu evet diyene kadar cikis tarihi her seferinde uzatilacaktir.

Not:Üye olarak anlik DAX beklentilerimi ögrenebilirsiniz!