DAX boğa tuzağına dönüştü!

yazar:

kategori:

DAX’ın Perşembe ve Cuma günleri yeni bir rekor kıran yükselişi, bir boğa tuzağına dönüştü .

Önde gelen Alman endeksi psikolojik açıdan önemli olan 16.000 puanlık yuvarlak işaretin altına düştüğü için. Ve bununla birlikte fiyatlar kırılma seviyesinin altına, 2 Mayıs’ın en yüksek seviyesinin altına ve 8 Mayıs ve Nisan ortasından  beri oluşturulan yatay aralıklara geri çekildi. Ek olarak, DAX genişleyen formasyona  geri döndü. Bu nedenle, aynı anda birkaç yükseliş kırılma sinyalini iptal etti ve böylece birkaç düşüş sinyali gönderdi.

ABD borç tavanının yükseltilmesiyle ilgili müzakereler sürüncemede. Şaşılacak bir şey yok: ne Cumhuriyetçiler ne de Demokratlar, kesinlikle zorlanana kadar taviz vermekte siyasi bir çıkara sahip olmamalı. Bununla birlikte, aynı zamanda, her iki tarafın da temerrüde düşme ve sonuçları konusunda siyasi bir çıkarı yoktur.

Bu nedenle, sonunda, 1 Haziran’dan hemen önce, yani ABD hükümetinin hesaplarını gerçekleştirmek için artık yeterli fona sahip olmayacağı tahmini tarihten hemen önce, bir son dakika anlaşmasına varılması muhtemeldir.

Bunu yaparken, politika yapıcılar kısa vadeli harcama kesintileri ile sonuçlanacak, ancak daha uzun vadeli açık tasarruflarına izin verecek ortak bir zemin bulmalıdır. Bu en azından piyasaları tekrar sakinleştirmeli. ABD borsaları önümüzdeki Pazartesi günü tatil nedeniyle (Anma Günü) kapalı olacakken, Pazartesi gününe rağmen Almanya’da ticaret normal olacak. Anlaşma için iyi bir gün.

Bahsedilen mevcut huzursuzluk, ilgili operasyonel iş üzerinde büyük etkiler beklenmese de, portföy değerlerine de damgasını vurdu. Henüz bir eyleme gerek yok.