Duyarlılık beklentisi

Almanya da her hafta sonu açıklanan Sentix  duygu endeksleri, yatırımcıların bir aylık dönemdeki piyasa beklentilerini temsil eder ve yatırımcıların korku ile açgözlülük arasında gidip gelen duygularını yansıtır.

Negatif duygu aşırılıkları genellikle fiyat iyileşmesinin ani göstergeleridir, çok yüksek iyimserlik ise genellikle yakın fiyat zayıflığının bir uyarı işaretidir.

Bu nedenle duygu endeksleri birbirine zıt olarak yorumlanmalıdır.

Yatırımcıların  duyarlılık anketinden önümüzdeki hafta için şu beklentiler öne çıkmaktadır.

  • Euroland hisse senetleri için işler pek iyi görünmüyor. Büyük yatırımcılar arasında temel güvenin yıl için yeni bir dip seviyesi, gizli bir satış isteğine işaret ediyor.
  • ABD hisse senetlerinin portföyde çürük bir yumurta olması muhtemeldir. Duygu olarak, önceki haftanın çoşkusu önemli ölçüde azaldı, ancak kurumsal yatırımcıların temel güveni çöküyor. Bu, yakında satış baskısının geleceğine işaret ediyor.
  • Bitcoin’e olan temel stratejik güven önemli ölçüde artabilir ve güvenli bir liman para birimi olarak sermaye piyasalarında olup bitenlerden faydalanır.

Duyarlılık beklentisinde durum kötüleşmeye devam etti. Bu  duyarlılık beklentisinin sonuçuna göre tahviller, bonolar ve Bitcoin için yapıcı görünse de hisse senetleri yakında önemli ölçüde düzelecektir.