DAX beklentimi yenilemek gerekti!

yazar:

kategori:

29 Mart taki beklentimde belirlediğim gitgelde kırılma olduğundan yenilemek gerekti. En son DAX yorumumda aşağıdaki beklentimi yazmıştım:

Kısaca 15550 puan ile 14800/14712 öncelik olmak üzere 14400 altına sakmadan bu seviyeler arasında gitgele devam edecektir.Finans dünyasından gelecek banka aiflasları ile aşağıya kırar veya çok olumlu gelişmede ise yukarı kırma olasılığı dışında arada seyretme beklentim önceliktir.

Paylaşımımdan sonra açıklanan eflasyon verileri bilindiği gibi Euro bölgesi manşet enflasyonu Mart ayında %6,9’a gerilerken, çekirdek enflasyon %5,7’ye yükseldi.

Eflasyon verileri sonrası, son bankacılık türbülansı dalgaları ve faiz oranlarına ilişkin belirsizlik gözle görülür şekilde sakinleşti. Açıklanan enflasyon verileri, gelecekte merkez bankalarının enflasyonla mücadelede daha az sert bir duruş sergileyeceğini umut eden yatırımcıların tablosuna tam olarak uyuyor.

DAX ta bunun fiyatlanması ile 15550 puanıhaftalıkta yukarı kırmış oldu.Şimdi hedefi 16290 puandır taki 15080 puanı aşağıya kırana kadar. Elbette önümüzdeki günlerde DAX yukarı gittikce yükseliş stop´u yukarı çekilmelidir.

Ayrıca Mevsimsellikte bakıldığında , önümüzdeki 4 haftada  önemli fiyat artışlarının olacağını açıkça gösteriyor. Çünkü Nisan, 1988’den bu yana fiyat gelişmeleriyle ölçülen ortalama %2,84’lük bir fiyat artışıyla DAX‘ta yılın en iyi ikinci borsa ayı.